all 47 comments

[–]Louhi 15 insightful - 2 fun15 insightful - 1 fun16 insightful - 2 fun -  (0 children)

Olen parikymppinen ihmishenkilö alun perin Pohjois-Pohjanmaalta. Olin moderaattorina redditin alkuperäisessä FinnishGenderCritical:ssa nimimerkillä reina-rubia.

Erityisen paljon olen huolissani tulevasta detransitio-aallosta, joka on jo nyt alkanut nostaa päätään täällä Suomessakin.

Tulevaisuudessa tullaan käymään paljon kipeitä keskusteluja ja mahdollisesti eri järjestöjä ja terveydenhuollon ammattilaisia tullaan saattamaan vastuuseen.

Yhteiskuntana meidän tulee tarttua hanakammin nuorten pahoinvointiin, erityisesti tyttöjen kehovihaan.

[–]RedditVihaaLesboja 13 insightful - 1 fun13 insightful - 0 fun14 insightful - 1 fun -  (3 children)

Olen siinä 25 ikävuoden paikkeilla oleva opiskelija Helsingistä ja kiinnostuin radikaalifeministä suoraan sanottuna vittuunnuttuani nykymenoon. Maskuliinisena lesbona koin paljon ahdistusta ensinnäkin siitä, ettei minulla ollut minkäänlaista vertaisyhteisöä, ahdistusta tyttökullin tuputtamisesta ja sellaisesta pehmeästä sukupuoleni kyseenalaistamisesta.

Löysin onneksi lopulta pienen nettiyhteisön (trans)maskuliinisille naisille ja pikkuhiljaa uskalsin puhua omista kokemuksistani. (Ryhmä on tietenkin salainen, koska naisten keskinäin organisoituminen on transmisogyniaa ;) )

Poliittisesti koen olevani melko vasemmalla ja yksi isoimpia herätyksiäni oli modernin transaktivismin tiedekielteisyys. Mielestäni vasemmisto ei voi uskottavasti ajaa tieteeseen perustuvia asioita kuten rokotteita ja ilmastonmuutoksen vastaisia toimia, kun se samalla höpöttää brain genderistä tms.

Lisäksi butchina ottaa lievästi päähän, että tuntemani muunsukupuoleksi itsensä tuntevat naiset ovat melkolailla ns. gender conforming ja ah niin sorrettuja trans-statuksensa ansiosta, kun samalla itse "cissu homona" saa oikeasti paskaa niskaan ulkonäöstään.

[–]mushroomwitchhat[S] 11 insightful - 1 fun11 insightful - 0 fun12 insightful - 1 fun -  (1 child)

Toi mitä sanoit vasemmistosta on niin totta! En enää tiedä, mitä puoluetta äänestäisi, kun Vihreät ovat jo vuosia olleet kiinnostuneempia identiteetti- kuin ympäristöpolitiikasta ja Vasemmistoliittokin ajaa lasten blokkerihoitoja. Ja itse olen bi, mutta pidän tuota cissuhomottelua ihan törkeänä. Eipä olisi joskus aiemmin uskonut että ihan oikeasti vuonna 2020 on ok pilkata homoja ja lesboja ja se on jotenkin progressiivista!

[–]Koivunen 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (0 children)

Toinen bisse täällä. Entinen queerfeministi ja entinen liberaalifeministi. Liian materialistinen ja faktoihin perustuva maailmankuva kannattamaan näitä suuntauksia enää.

Queer on hauskaa leikkiä sukupuolen ilmaisulla ja rooleilla, mutta kun leikistä yritetään tehdä väkipakolla totta, niin myötähäpeähän siitä lähinnä nousee. Liberaalifeminismi taas jättää huomiotta naisten enemmistön todellisuuden, mikä sekin on vähän noloa, varsinkin jos/kun ollaan samalla olevinaan niin intersektionaalisia.

Radikaalifeminismi on naislähtöistä ja sitä kaipaan. Harmi, ettei sitä näy nyt oikein muualla kuin satunnaisissa saarekkeissa internetissä.

[–]Koivunen 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

Ihanaa, että butch-kulttuuri elää vielä jossakin, vaikka uudella nimellä. :D

[–]vadelmia 12 insightful - 1 fun12 insightful - 0 fun13 insightful - 1 fun -  (2 children)

Moikka kaikille! Tosi kiva, että tällainen keskustelualusta laitettiin uudestaan pystyyn. Ehdin vasta liittymään ja vähän lurkkailemaan Redditin puolella ennen kuin bannivasara heilahti ja vähän jo huoletti, että onko jatkoa tulossa ja että mitenköhän löydän pelipaikoille.

Olen 28-vuotias nainen, ikuinen opiskelija ja osa-aikainen konttorirotta, ja feministinä olen itseäni pitänyt oikeastaan koko aikuisikäni, vaikken missään nettiyhteisöissä sen enempää ole pyörinytkään. Opiskelin sukupuolentutkimusta sivuaineena yliopistolla, ja sitä kautta sain ensikosketukseni intersektionaalisen feminismin käsitteeseen. En kuitenkaan tuolloin mieltänyt suuntausta ongelmalliseksi, en ainakaan ennen kuin vieraannuin joksikin aikaa feminismistä kokonaan Facebookin feministiryhmien (joo, te tiedätte kyllä, mistä ryhmistä mä puhun) mielivaltaisen moderointipolitiikan ja suoraan Ameriikoista repäistyn käsiteviidakon, joka mielestäni ei moniltakaan osin edes sovellu suomalaiseen keskustelukulttuuriin ja -kontekstiin, takia.

Ennen radikaalifeminismiin ja sukupuolikriittisyyteen tutustumistani koin, että feminismi tosiaankin on hylännyt naiset, eikä sitä enää feminismiksi pitäisi kutsuakaan. Mua rasittaa ihan suunnattomasti, miten meidän naisten ei enää ole hyväksyttävää keskustella meitä koskevista asioista ja ongelmista niiden oikeilla nimillä loukkaamatta jotakuta. Pidän niin ikään ongelmallisena sitä, miten ahtaisiin sukupuolikarsinoihin transliike paimentaa nuoria (näiden nykyisten määritelmien mukaan minäkin olisin trans koska en koe oloani kropassani hyväksi 24/7--kuka ylipäätään kokee?) ajaessaan samaan aikaan "hoitoihin" pääsemisen helpottamista, ja toisaalta miten samaan aikaan kannustetaan hankkimaan tietoa, mutta kysymisestä ja varsinkin kyseenalaistamisesta rangaistaan heti.

Muistan vielä, kuinka vaikeaa eri mieltä oleminen porukasta ulos sulkemisen pelossa oli nuorempana, ja suoraan sanottuna hirvittää, miten heitteillä monet vaikutteille alttiit nuoret transideologian vaikutuspiirissä ovat. Niin kuin joku toinenkin jo tässä ketjussa totesi, olisin varmaan itsekin jo hyvää vauhtia matkalla kirurgin pöydälle, jos olisin sattunut syntymään kymmenen vuotta myöhemmin.

[–]mushroomwitchhat[S] 12 insightful - 1 fun12 insightful - 0 fun13 insightful - 1 fun -  (1 child)

En ainakaan ennen kuin vieraannuin joksikin aikaa feminismistä kokonaan Facebookin feministiryhmien (joo, te tiedätte kyllä, mistä ryhmistä mä puhun) mielivaltaisen moderointipolitiikan ja suoraan Ameriikoista repäistyn käsiteviidakon, joka mielestäni ei moniltakaan osin edes sovellu suomalaiseen keskustelukulttuuriin ja -kontekstiin, takia.

Kaikki sun tekstissä on niin tutun kuuloista, mutta tämä kolahti! Minuakin ärsyttää suunnattomasti, miten woke-jengi kopioi suoraan amerikkalaisesta keskustelusta käsitteitä, joista tehdään anglistisia sanahirviöitä, jotka sitten lätkäistään sen kummemmin ajattelematta suomalaiseen keskusteluun ja yhteiskuntaan. Meillä on niin erilainen sosiaalihistoria kuin amerikassa, ja rehellisesti sanottuna iso osa amerikasta tulevista vaikutteista on individualistista sontaa, joka olisi saanut jäädä sinne rapakon taakse. Sitten jos näitä ei täysin kritiikittä omaksu ja toistele, niin on pudonnut täysin woke-kärrystä ja pidetään joko tyhmänä tai konservatiivina.

[–]GreenFuzz 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (0 children)

Tästä ehkä lempiesimerkkini on ilmeisesti "don't assume my gender"-ajattelutavasta syntynyt ilmaisu mies-/naisoletettu. Olen kuullut sitä käytettävän ainakin podcasteissa (jotka ovat woke), ja eräs tuttavani käytti sitä sosiaalisen median postauksessaan yhdistettynä kuvaukseen jonkun pukeutumisesta. Tuloksena oli huvittava sanahirviö tyyliin "reisitaskuhousumiesoletettu". Tämä mies-/naisoletettu on mielestäni esimerkki sanasta, joka ei ole tullut käyttöön ns. orgaanisesti, vaan on väkisin istutettu kieleen tietyissä piireissä, koska "nyt on korrektia sanoa näin". Se istuu huonosti jokapäiväiseen kieleen ja kuulostaa kankealta ja ontuvalta.

Logiikka tämän ilmaisun käytössä on mielestäni outo. Mies-/naisoletettu-sanaa on siis tarkoitus käyttää, kun puhutaan jostain ihmisestä, jonka sukupuolesta ei ole varmuutta, mutta josta voidaan ulkoisesti päätellä se todennäköisin vaihtoehto. Jotta ei loukattaisi kenenkään sukupuoli-identiteettiä (ilmeisesti ajatuksen voimalla, koska sanaahan ymmärtääkseni käytetään henkilöstä joka ei ole läsnä keskustelussa), sanotaan siis mies-/naisoletettu. Mutta mitä sana "oletettu" edes tekee tuossa? Jos näen tuntemattoman ihmisen ja sanon että tuo mies tuolla, niin sehän on jo oletus! Vaikka voisin henkilön ulkonäön perusteella olla 99-prosenttisen varma, että kyseessä todellakin on biologinen mies, niin enhän minä sitä varsinaisesti tiedä. Teen päätelmän ihmisen ulkonäön ja aiemman tietoni perusteella. Useimmiten nämä päätelmät osuvat oikeaan, mutta joskus toki voi mennä väärin. Onko oletettu-sanan lisäämisen tarkoitus tehdä tilanteessa olevien muiden ihmisten olo jotenkin paremmaksi? Vai onko sitä tarkoitus käyttää näin: "Hei, rouvaoletettu! Teiltä unohtui lompakko tänne kassalle." En tiedä. Niin paljon kysymyksiä.

[–]vitunrotta 11 insightful - 2 fun11 insightful - 1 fun12 insightful - 2 fun -  (5 children)

Olen yli kolmekymppinen nainen, asunut ulkomailla jo vuosikymmenen. Kotimaan asiat toki silti kiinnostavat. Radikaalifeminismi oli itselleni (valitettavasti) täysin vieras suuntaus, vaikka nyt siihen tutustuneena olen tullut siihen tulokseen, että radfem sopiikin minulle kuin nenä päähän.

Feminismi on itselleni ollut aina hirveän tärkeä (fundamentalistiuskovaisen kasvatukseni vuoksi), mutta en totta puhuen ole lukenut aiheesta mitään itse aatteeseen liittyvää kirjallisuutta - lähinnä naisten kertomuksia eri puolilta maailmaa siitä, millaista syrjintää ja alistamista (ja väkivaltaa) he ovat joutuneet kohtaamaan sukupuolestaan johtuen. Ensimmäinen lukukokemukseni oli Waris Dirien Aavikon kukka, taisin olla teini-ikäinen tuolloin. Se oli iso juttu: nähdä ja kokea, että samanlaista misogyniaa kokevat tytöt ja naiset kaikkialla. Avasi silmäni feminismin ytimelle - naisten sortamisen vastustamiselle.

Kun muutin ulkomaille, feminismi jättäytyi jotenkin taka-alalle. Oli paljon muutakin mietittävää tuolloin. Seurasin kauhulla kolmannen aallon nousua Facebookissa, kun vihdoin hakeuduin taas (tai niin luulin...) kaltaisteni seuraan muutama vuosi takaperin. Minut heivattiinkin iloisesti helevettiin feministiryhmistä väärien mielipiteideni vuoksi. Se tuntui kipeältä - aate (ja aatesisaret), joka oli auttanut minua niin paljon nuoruudessani, olikin yhtäkkiä sitä mieltä, että minun feminismini on VÄÄRÄÄ. Intersektionaaliseen feminismiin tutustuttuani tulin lopulta siihen tulokseen, etten taida feministi enää ollakaan. Olin pitkään katkera, sillä en ymmärtänyt, miksi mielipiteeni teilattiin niin raivokkaasti, ja miksi diskurssille ei tuntunutkaan olevan tilaa. Oli jo päätetty mielipide, ja sitä täytyi noudattaa ehdoitta. Väärän termistön käyttäminenkin oli suorastaan väkivaltaa (lol).

Oma siskoni (joka lurkkii jossain täällä, kyllä minä tiedän!) tutustutti minut GC-liikkeeseen ja myös radikaalifeminismiin. Luin muutamia artikkeleita suomalaisten radikaalifeministien sivuilta ja DOINK! kaikki kolahti. Tunsin taas olevani kaltaisteni seurassa. :) Olen kaivannut solidaarisuutta jo vuosia, sillä maassa missä asun, minut koetaan jonkinlaisena uhkana ja ulkopuolisena muiden naisten toimesta. Kiva päästä taas puhumaan tärkeistä asioista pelkäämättä välittömiä banneja (näin ainakin toivon.) :D

[–]mushroomwitchhat[S] 7 insightful - 1 fun7 insightful - 0 fun8 insightful - 1 fun -  (0 children)

Oli jo päätetty mielipide, ja sitä täytyi noudattaa ehdoitta.

Tämä on ehdottomasti raivostuttavin piirre nykyisessä feministisessä keskustelussa. "Vääristä" mielipiteistä tuomitaan nopeasti regressiiviseksi tai vihamieliseksi ihmisryhmää XYZ kohtaan, vaikka mielipide olisi miten hillitty ja hyvin perusteltu (esim. Rowlingin teilaus). Tämä ketutti itseänikin jo nuorempana, mutta koska mitään muuta feminismiä ei tarjolla näkynyt, vedin johtopäätöksen että feministit ovat laumasieluisia tyhjästävalittajia ja rupesin antifeministiksi (oikeasti elämänvaihe, jota häpeän eniten jälkikäteen. Edes 14v kaikki-vaatteet-Morticiasta ei ollut yhtä paha :D). Sittemmin löysin radikaalifeminismin ja tajusin vihdoin, että tämä oli se mitä olin etsinyt - ajatukset perustuvat historiaan, tutkimukseen, analyysiin, kirjallisuuteen jne eikä siihen, kuka on äänekkäin twitterissä, ja eriävät mielipiteet sallitaan.

[–]haamupuuro 3 insightful - 2 fun3 insightful - 1 fun4 insightful - 2 fun -  (2 children)

Muistan kans lukeneeni tuon Waris Dirien elämäkerran joskus teininä. Se oli kyllä yksi varhainen herätys siihen, etteivät naisten ja tyttöjen oikeudet ole mikään itsestäänselvyys nykyaikanakaan.

[–]vitunrotta 2 insightful - 2 fun2 insightful - 1 fun3 insightful - 2 fun -  (1 child)

Joo, se jotenkin pysäytti ja sai aikaan muutoksia (oman pään sisällä) yht'aikaa. PS. Mahtava käyttäjänimi. :D

[–]haamupuuro 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

Hah :D kiitos, sen siitä saa kun miettii käyttiksiä aamiaispöydässä spookysesongin aikana

[–]vitunrotta 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (0 children)

Sori tästä romaanista. En tunnetusti osaa kirjoittaa lyhyesti. :D

[–]acb 10 insightful - 1 fun10 insightful - 0 fun11 insightful - 1 fun -  (2 children)

Olen yli kolmekymppinen nainen, joka radikaalifeminismin löysi melkein kaksi vuotta sitten. Redditissä enimmäkseen lurkkasin, mutta Twitterissä olen aktiivisempi.

Teini-iässä ja nuorena aikuisena kamppailin kovasti sisäisen misogynian ja homofobian kanssa (jos tosiaan olisin syntynyt 15 vuotta myöhemmin kutsuisin itseäni tod. näk. vähintään non-binaryksi). Myöhemmin pidin itseäni feministinä, mutta esim. seksi"positiivisuus" ja "kaikki naisen valinnat olvat feministisiä, koska hän on nainen" ottivat päähän. Pidin muutaman vuoden taukoa koko feministisistä ja LGBTSDHJKAF -piireistä. Palattuani redfemin kautta näihin piireihin olin lievästi sanottuna järkyttynyt.

Yritän täällä olla aktiivisempi. On ihanaa, että tervettä järkeä löytyy suomalaisista feministeistä.

[–]vitunrotta 6 insightful - 2 fun6 insightful - 1 fun7 insightful - 2 fun -  (1 child)

"kaikki naisen valinnat olvat feministisiä, koska hän on nainen"

Voi, kunpa voisin tykätä tästä kommentista sata kertaa. Jeesus että menee hermo edelleen, kun näen näiden liberaalifeministien toitotusta jostain pornotähdestä, joka onkin yhtäkkiä FEMINISMIN HUIPENTUMA tjsp.

En oikeasti tajua, kuinka syvällä nämä intersektionaaliset ovat omassa... ööö.. utopiassaan (olin aikeissa kirjoittaa aivan eri sanan!) kuvitellessaan, että KAIKKI päätökset jotka NAINEN tekee ovat feminismiä. Mitä aktuaalista vittua! Pääni räjähtää. Ja joo, myös tuo aakkoskeitto (LGBTWHDISJQIDwhateverDJvoivittuSq) on jo niin turhauttavaa, että tekee mieli vain nauraa. No, nauran ja räyhään samanaikaisesti, ehkä se on se juju :D

Ja mahtavaa, että olet täällä. :) Emme ole niitä tekopyhiä hörhöjä, jotka ovat ajavinaan naisten asiaa ja samalla teilaavat kaikki, jotka oikeasti ovat feministejä.

[–]vadelmia 5 insightful - 1 fun5 insightful - 0 fun6 insightful - 1 fun -  (0 children)

"[...]kuvitellessaan, että KAIKKI päätökset jotka NAINEN tekee ovat feminismiä"

Tämä! Niin paljon tämä! Aivan kuin naiset eivät voisi tehdä (ja monet tekevätkin) avoimen feminisminvastaisia, naisia ja naisten oikeuksia vahingoittavia päätöksiä ja tekoja tuon tuosta! Järki lähtee, kun ajattelenkin asiaa.

[–]c3ll0 9 insightful - 1 fun9 insightful - 0 fun10 insightful - 1 fun -  (0 children)

Ihanaa, että GC-foorumit on herätetty henkiin! Olin jäsen useissa vihapuheena tuomituissa ryhmissä.

Olen aina kokenut olevani feministi. Kunnes intersektionaalisuus sai jalansijaa. Loistavasta ideasta tuli mielipiteiden ja puheen rajoittamisen ja loputtoman loukkaantumisen mahdollistaja. Etäännyin valtavirtafeminismistä henkisesti tuossa kohtaa.

Teen töitä ja vapaaehtoistöitä, joissa kohtaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa syrjintää. En ole voinut sulkea silmiäni siltä, mitä käytännössä tarkoittaa esim. naisten kokema sukupuolittunut väkivalta tai uskonnollisten ryhmien naisiin kohdistuva, ajoittain hyvin väkivaltainen rajoittaminen. Jälkimmäisestä on kokemusta valitettavasti myös itselläni. On tuntunut järkyttävän pahalta, että ne realiteetit halutaan sulkea ulos feministisestä diskurssista.

En ole hetero, mikä tuo tähän soppaan lisäulottuvuuden. Verenpaine nousee katonrajaan ajatuksesta, että minun pitäisi edes teoreettisesti olla kiinnostunut mekkoon pukeutuneesta Martti-Pertistä, joka kokee sielunsa olevan seksistis-konservatiivinen naisen irvikuva. Oikeat naiset, joiden kanssa olen tapaillut tai ollut suhteessa, ovat olleet tyyliltään ja pukeutumiseltaan kaikkea androgyynistä supernaiselliseen. Naisia yhtä kaikki. Sekin tuntuu nykyisin olevan monille epäselvä asia.

Olen keski-iän kynnyksellä ja perheemme tytär on tulossa murrosikään. On karmeaa ajatella, että hän joutuu kohtaamaan ne samat, rajoittuneet sukupuoliroolit joita itse kohtasin - niistä on vain tehty/yritetään tehdä valtavirtaa. Aion kertoa kaikista omista teini-iän epämukavuuksistani ja epäilyistäni ja muistuttaa, että suuri(n) osa kokee murrosiän muutokset vähintään hämmentävinä, todennäköisesti jopa ikävinä. Eikä se tarkoita, että näitä kokemuksia läpikäyvä tyttö olisi mitään muuta kuin tyttö.

Outoa tosiaan kirjoittaa suomeksi! Dumppasin redditin kokonaan bannien jälkeen, koska en halua tukea nais- ja seksuaalivähemmistövihaista foorumia. Onneksi on Saidit.

*edit - kieliasu

[–]Ruiskukka 9 insightful - 1 fun9 insightful - 0 fun10 insightful - 1 fun -  (1 child)

Moi! Mä oon 24-vuotias opiskelija, joka on kasvanut hyvin punavihreissä ja (intersektionaalinen) feministisissä piireissä. Olen seurannut meininkiä sivusta varovaisesti enkä itse hirveästi ottanut kantaa, koska pelkäsin porukasta ulossulkemista. Jotenkaan ne tietyt julistukset eivät tuntuneet ihan omilta, vaikka monissa asioissa olen vasemmalle kallellaan. Jossain vaiheessa itsekin olin gender-ideologian pauloissa (ja nyt vähän hävettää, miten paasasin parille mun läheiselle sukupuolittuneista vessoista sun muista, nykyään ymmärrän täysin niiden tarpeen), mutta se vaihe ei kauhean kauaa kestänyt. Ehkä eniten mun kääntymiseen gender-ideologiasta pois on vaikuttanut Musta Orkidea ja Blaire White, joiden videoita ja kirjoituksia olen seurannut jo jonkin aikaa. Heidän argumenttinsa ja logiikkansa olivat niin järkeen perustuvia, etten vain kyennyt kumoamaan niitä gender-ideologialla perustellusti. Lopulta itsekin olen esittänyt kriittisiä puheenvuoroja siitä esim. somessa, joka on sitten tiennyt muutamien ihmissuhteiden katkeamista. En kuitenkaan aio miellyttää ketään, ja olen saanut myös tukea näkemyksilleni.

Nykyistä feminismin suuntausta olen vierastanut ihan teinistä saakka, mutta kun huomasin, että on olemassa edelleen myös ns. vanhan ajan feministejä, he insprioivat mua paljon. Länsimaissa vähän katoava juttu, mutta on hyvin voimissaan esim. Lähi-idässä. Mua koskettaa syvästi, miten siellä naiset tarttuvat aseisiin ja taistelevat ääripatriarkaalisia järjestöjä vastaan. Siinä on jotain todella voimakasta ja upeaa, vaikka se on samalla myös hirveää ja raadollista. Mutta kyllä täältäkin niitä löytyy, kuten J.K. Rowling. Hänen transaktivismia koskeva kirjoitus oli niin hieno ja tunsin syvää samaistumista häntä kohtaan. Olen siis itsekin sovinismia, väkivaltaa ja syrjintää kokenut nainen. Lisäksi kärsin muutamista naistentaudeista, jotka ovat vaikuttaneet negatiivisesti omaan itsetuntooni ja naiseuteeni. Tutustuin Rowlingin myötä käsitteeseen radfem, jonka luulin ensin olevan sitä radikaalia, miesvihaa uhkuvaa tumblr-feminismiä. Tutustuttuani asiaan syvemmin, tajusin rad-sanan viittaavaan juureen. Eli siis juurille paluuseen. Ja sitä nykyinen valtavirtafeminismi kaipaisi musta paljon. En oikein ymmärrä, miksi nykyiseen feminismiin on pitänyt sotkea kaikkea muuta, kuten antirasismi, sukupuolivähemmistöt ja muut vastaavat jutut. Niitä voisi ajaa jonkin oman liikkeen tai aatteen alla. Lisäksi minua häiritsee nykyisen feminismin länsimaakeskeisyys ja liiallinen akateemisten termien kanssa pelailu. Jotkut feministit myös valitettavasti lietsovat miesvihaa ja pidän tosi tärkeänä sitä, että puututaan myös miehiä koskeviin ongelmiin eikä vähätellä niitä, mutta onneksi osa feministeistä näitäkin asioita pitää esillä. En tosin oikein tykkää lukita itseäni mihinkään aatteeseen ja olen varovainen siinä, julistaudunko jonkin aatteen kannattajaksi. Mutta tässä vanhan ajan feminismissä on kyllä jotain sellaista, jota ihailen ja olen sitä myös itse tarvinnut elämässä. Ja olen siis myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolella. Sekin on yksi syy, miksi en tykkää gender-ideologiasta.

Kiva, että on tämmöinen foorumi, jossa ei tartte pelätä misogyniaa (kuten Ylilauta), mutta voi silti keskustella näistä asioista kriittisesti.

[–]vitunrotta 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

Tutustuttuani asiaan syvemmin, tajusin rad-sanan viittaavaan juureen. Eli siis juurille paluuseen. Ja sitä nykyinen valtavirtafeminismi kaipaisi musta paljon.

Veikkaisin, että moni meistä GC-naisista (ja miksei miehistäkin) on kokenut liberaalifeminismin jonkinlaisena todellisen feminismin perversiona. Itselläni oli aivan samankaltainen kokemus radfem-liikkeestä, vaikka meillä onkin vuosikymmen ikäeroa :) Tervetuloa!

[–][deleted]  (9 children)

[deleted]

    [–]vitunrotta 8 insightful - 2 fun8 insightful - 1 fun9 insightful - 2 fun -  (8 children)

    Ei oikein vakuuttanut, kun kukaan ei näyttänyt ajavan naisten asioita. Hauska olla täällä, ja kylläpä tuntuu metkalta puhua netissä suomea!

    Juuri tuo mitä sanoit - kukaan ei enää aja naisten asiaa. Kaikki muu menee edelle. Viis naisista - puhutaan siitä, miten ~miehet jotka oikeasti vain pelkäävät olla naisellisia~ (tämähän olisi jopa voinut olla Stieg Larssonin kirjasarja, hohoo) ovatkin yhtäkkiä suurimpia uhreja koko maailmassa. Koko tämä genderideologia on niin saatanan nurinkurinen ja takapajuinen, huh.

    (P.S. Musta tuntuu myös todella oudolta yhtäkkiä puhua suomea, ja etenkin suomalaisten naisten kanssa. Hyvällä tavalla siis, mutta silti!)

    [–][deleted]  (7 children)

    [deleted]

      [–]vitunrotta 8 insightful - 1 fun8 insightful - 0 fun9 insightful - 1 fun -  (6 children)

      "feministit" puolustavat hanakasti kulttuureja, jotka ovat äärimmäisen vihamielisiä naisia ja seksuaalivähemmistöjä kohtaan

      ...ja tämä, sata kertaa tämä. Mulla on teksti uunissa, missä vähän (no siis, aika paljon) kritisoin näitä intersektionaalis-liberaali-pseudofeministejä JUURIKIN tuosta aiheesta. Postaan, kunhan olen saanut editoitua sen hieman vähemmän aggressiiviseksi. :D

      Yksi omista idoleistani on Yasmine Mohammed, joka vastikään myös kirjoitti kirjan omista kokemuksistaan. Hän on siis kanadalaisnainen, joka naitettiin jihadistille nuorella iällä, ja sittemmin onneksi löysi tiensä ulos. Suomennos kirjasta on kaiketi tuloillaan syksymmällä, englanninkielinen versio on ollut jo myynnissä jonkin aikaa. Kannattaa tutustua, hänet löytää sekä Facebookista että Twitteristä :) Tässä linkki kirjaan, jos aihe kiinnostaa!

      https://www.amazon.com/Unveiled-Western-Liberals-Empower-Radical/dp/1999240502

      Edit: lauserakenne

      [–][deleted]  (2 children)

      [deleted]

        [–]vitunrotta 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (1 child)

        Huhahaa, en ole yksin! Ihanaa! <3 Kirja on osin aika hirvittävä (kuten arvata saattaa), mutta todellakin lukemisen arvoinen. Ja huh, onpa todella kummallista ja samalla mahtavaa vihdoin löytää sielunsisaria, joiden kanssa voin myös puhua omalla äidinkielelläni. Oi Suomi.

        En itse koskaan lukenut yhtäkään JK Rowlingin kirjaa, ja nyt olen todellakin sitä mieltä, että ostan jumalauta KAIKKI julkaisut.

        Harppoo maanisesti käkätellen lähimpään kirjakauppaan

        [–]GreenFuzz 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

        Jos muuten Harry Potter -maailma ei nappaa ja satut pitämään mysteeristä ja dekkareista, niin suosittelen Rowlingin Robert Galbraith -nimellä kirjoittamaa Cormoran Strike -sarjaa. Luin sen tässä kesän aikana, ja olivat jänniä ja viihdyttäviä.

        Itse en ole vielä lukenut tuota Yasmine Mohammedin kirjaa, mutta se on listallani. Yasminen haastattelujen perusteella vaikuttaa todella kiinnostavalta.

        [–]AngryBird 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (2 children)

        [–]GreenFuzz 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

        Yasmine Mohammedin kirja ilmestyy muuten pian suomeksikin, mikä on erinomaista. Toivon, että se löytää enemmän lukijoita tässäkin maassa ja tuo näitä asioita ihmisten tietoisuuteen. Nimi tulee olemaan suomeksi Hunnusta vapautunut.

        [–]haamupuuro 6 insightful - 1 fun6 insightful - 0 fun7 insightful - 1 fun -  (1 child)

        En osaa tiivistää :D

        Olen 40-vuotias nainen joka on parhaansa mukaan yrittänyt luovia nykyisen feministiseksi mielletyn diskurssin suossa jo jonkin aikaa, siinä onnistumatta. Tämä siis enimmäkseen somessa, jossa en tähän mennessä koskaan ole jäänyt sanattomaksi kun puhe on koskenut naisten oikeuksia. Twitter on ollut ainoa paikka jossa olen kokenut voivani tulla kuulluksi. Nyttemmin tuon olon tilalle on tullut outo kyttäysmentaliteetti.

        Feministi olen ollut niin kauan kuin muistan, vaikka varsinaiseen teoriaan olen tutustunut kunnolla vasta opiskeluvuosien jälkeen (projekti joka on edelleen kesken). Olen aina ollut muutenkin tietoinen sukupuolirooleista, joskin niihin on aina vahvasti liittynyt luokkanäkökulma: duunariperheen ainoana tyttönä totuin jo pienenä odotuksiin hoivatyöstä ja tietynlaisesta naiseudesta. Puhumattakaan arjessa kokemastani vähättelystä, häirinnästä ja seksuaalisesta ahdistelusta, joita ilmeni jo hyvin nuorena. Radikaalifeminismiin tutustuin ensi kerran 2000-luvun lopulla, ja se tuntui hyvin läheiseltä, mutta koin aiheen seuraamisen liian ahdistavaksi. Samalla ehkä naiivisti uskoin että feminismi yhteiskunnallisena voimana ei mitenkään voisi kääntää selkäänsä naisille, joten olin monta vuotta seuraamatta keskustelua sen lähemmin.

        Havahduin oikeastaan vasta viime ek-vaalien yhteydessä kognitiiviseen dissonanssiin, jota tarjoili etunenässä Feministisen puolueen ympärillä vallinnut intersektionaalinen pöhinäpuhe. FP tunki ainakin omissa somekanavissani aivan kaikkialle ja sen vaikutus omaankin punavihreään twitterkuplaani on ollut merkittävä. Huomasin ärsyyntyväni toistuvasti feminismiin josta naiset on häivytetty lähes kokonaan, vasemmistolaisuuteen josta puuttuu luokkatietoisuus, sekä tapaan jolla ihmisoikeuksien puolustaminen paketoitiin uuskieleen ja näyttäviin somekampanjoihin sen sijaan, että muistetaan ihmisoikeustyön olevan pitkäjänteistä työtä. Se ei ole oman egon pönkittämistä häsäpelleilyllä ja helppojen kohteiden matalamielistä kiusaamista.

        Tää nyt venyy, enkä ole päässyt vielä edes sukupuoli-identiteetteihin. Siihen mulla ei ole oikeastaan muuta sanottavaa kuin että jos juridisen sukupuolen merkinnästä vaikka luovutaan kokonaan, sukupuolesta tulee ilmoitusasia tai mitä tahansa, niin miten asia vaikuttaa lääketieteelliseen tutkimukseen, rikostilastoihin, ja vaikka nyt biologisten naisten mahdollisuuteen osallistua julkiseen elämään. Tästä vaan ei ole tällä hetkellä mahdollista puhua avoimesti ilman että tullaan huutamaan pillufeministiä ja saappaannuolijaa. Miksi on niin tärkeää sumentaa asioita joilla on valtava merkitys puolelle ihmiskunnasta?

        Siinä vaiheessa kun partaäijä ilmoittautuu feministiksi ja selittää ääni väristen mustaa valkoiseksi (seksityö on työtä, terffit on vihaliike), ollaan tilanteessa jossa on mun mielestä aika turha yritttää löytää yhteistä säveltä. Näin siis parhaaksi liittyä tänne. En toisaalta haluaisi kuplautua, mutta arvostan sitä ettei jokaista asiaa tarvitse vääntää rautalangasta.

        Kiitti tästä subista!

        [–]GreenFuzz 6 insightful - 1 fun6 insightful - 0 fun7 insightful - 1 fun -  (0 children)

        Puhut paljon mutta asiaa :D Mua myös tympäisee nykyvasemmisto ja nykyfeminismi, koska ne tuntuvat hukanneen täysin sen, mitä niiden on alunperin ollut tarkoitus olla. Vasemmistosta on tullut korkeakoulutettujen woke-tyyppien kansoittama liike, jota kiinnostaa intersektionaaliset sortokilpailut, ei luokkatietoisuus tai työväenluokan asiat. Feminismistä, kuten sanoit, on häivytetty naiset. Jopa sana nainen tai viittaus siihen että naisilla voisi ehkäpä olla keskenään yhteinen biologinen rakenne nähdään sortona.

        [–]taikurihiiva 5 insightful - 1 fun5 insightful - 0 fun6 insightful - 1 fun -  (0 children)

        Jes jes jes, mahtavaa kun tämä foorumi löytyi, luulin että suomenkieliset GC-yhteisöt haihtuivat internetistä Reddit-bännin jälkeen! En enää edes muista edesmenneen Reddit-käyttäjäni nimeä, mutta olin juuri alkanut olemaan aktiivinen FinnishGenderCriticalissa ennen kuin se kiellettiin.

        Olen 22-vuotias nainen, joka on juuri muuttamaisillaan pk-seudulle. Olikohan se yli vuosi sitten, kun törmäsin detransitioituja Sametin videoihin YouTubessa. En ollut juurikaan kyseenalaistanut ns. "normo"-transideologiaa ennen sitä, vaikka olinkin ajatellut, että esim. muunsukupuolisuus on järjetön ja seksistinen käsite. Sametti taisi mainita r/GenderCriticalin jollain videollaan, minkä seurauksena päädyin itse lueskelemaan sitä.

        Entisenä feministeille naureskelijana olen vieläkin ihmeissäni siitä, että perehdyttyäni asiaan tarkemmin olen alkanut mieltämään itseni radikaalifeministiksi! Sana "radikaali" herättää suurimmassa osassa ihmisistä, kuten minussakin alun perin, mielikuvia ääriliikkeistä. Osoittautui, että radikaalifeminismin perusideat ovat mielestäni paljon loogisempia ja järkevämpiä kuin liberaalifeminismin, joka on minulle aina vaikuttanut muka-voimaannuttavalta pelleilyltä.

        Lueskelen Ovaritia ja Spinsteriä nykyään lähes päivittäin. Seurailen myös aika ajoin feministisiä uutislähteitä, kuten 4W ja Feminist Current. Kirjallisuutta en ole vielä paljon ehtinyt lukemaan, mutta Cordelia Finen "Delusions of Gender" ja Sheila Jeffreysin "Gender Hurts" on tullut kahlattua läpi. Tuntuu kyllä, että on vielä paljon opittavaa. Onneksi löysin tämän suomalaisen yhteisön uudestaan, olenkin kaipaillut suomenkielistä juttuseuraa näihin asioihin liittyen :)

        [–]GreenFuzz 5 insightful - 1 fun5 insightful - 0 fun6 insightful - 1 fun -  (0 children)

        Hei kaikille. Täällä kirjoittelee päälle kolmekymppinen nainen. Lurkkasin aikani Finnish Gender Critical -subredditissä, kunnes se bannattiin. Harmitti, koska siellä oli juuri alkanut olla enemmän keskustelua ja osallistujia. Suomalaisen subredditin vahvuus oli mielestäni (siihen pääasialliseen GC-subiin verrattuna) asiallinen ja pohdiskeleva keskustelu.

        Olen aina ollut feministi, mutta mitään tarkempaa suuntausta en ole tunnustanut. Naisten oikeudet ovat minulle tärkeitä ja kunnioitan paljon meitä ennen tulleiden feministien tekemää työtä, kuten myös nykyajan feministien, jotka tekevät työtä naisten oikeuksien puolesta esimerkiksi Lähdi-idässä. En lue itseäni radikaalifeministiksi, mutta olen monista asioista radikaalifeminististen ajattelijoiden kanssa samoilla linjoilla.

        Muutaman viime vuoden elin aatteellisesti vihervasemmistolaisessa kuplassa, kunnes se alkoi murtua. Itse asiassa yksi iso tekijä tässä muutoksessa olivat ex-muslimit, Secular Jihadists-podcast ja tässäkin ketjussa mainittu Yasmine Mohammed. Siitä lähtien olen alkanut kyseenalaistaa enemmän nykyistä vasemmistolaista ajatusmaailmaa, identiteettipolitiikkaa, transideologiaa jne. Tällä hetkellä koen olevani poliittisesti aika koditon.

        Moni kavereistani on edelleen ideologisesti hyvin kallellaan vihervasemmistoon ja liberaalifeminismiin. Olen saanut parilta kaverilta hiukan näpeilleni puhuttuani transasioista, toiset taas ovat suhtautuneet maltillisemmin ja sanoneet pohtineensa itse samankaltaisia asioita. On tuntunut pahalta, että itseään feministeinä pitävät ihmiset sanovat, että mitä sitten jos naisten pukuhuoneessa on mies joka identifioituu naiseksi, ei heitä ainakaan kiinnosta. Tai mitä sitten jos naisten vankilassa on biologinen mies, kyllä naisetkin siellä tekevät toisilleen väkivaltaa joten ei se yksi mies siellä mitään tarkoita, varsinkaan kun se identifioituu naiseksi. Myös biologian kieltäminen ottaa päähän, ja olen todennut että en puhu enää tiettyjen ihmisten kanssa aiheesta lainkaan, paitsi jos he itse ottavat sen esille. Jos meillä ei ole edes yhteisiä käsitteitä sille, mikä on biologinen sukupuoli, mikä on nainen ja mikä mies, niin tuntuu turhalta yrittää käydä keskustelua aiheesta. Koko keskustelu menee silloin vääntämiseen siitä, mikä on biologinen sukupuoli.

        Tällä hetkellä huolettaa sukupuolen itsemäärittelyoikeuden ajaminen Suomen lakiin, ja toivon että voisimme vaikka yhdessä yrittää vaikuttaa asiaan jotenkin. Huolettaa myös tässäkin ketjussa jo mainittu kasvava detransitioitujien joukko, ja mietin tapahtuuko lääketieteellisessä yhteisössä ja yleisessä keskustelussa vihdoin jotakin muutosta, kun tämä asia alkaa nousta tapetille.

        Haluaisin kommentoida varmaan jokaisen viestiin tässä ketjussa jotakin, mutta tämä on nyt jo kovin pitkä. Kiva kuitenkin, että tämä yhteisö on olemassa!

        [–][deleted]  (1 child)

        [deleted]

          [–]GreenFuzz 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

          Tuolloin vielä Setan sisällä isoimmat kiistat koski lähinnä kopiokoneen käyttöä ja identiteettipolitiikasta ei ollut tietoakaan.

          Ah, kuulostaapa idylliseltä! Tervetuloa mukaan, ja patoutumia aiheesta on varmaan itse kullakin. Mä olen varovaisen toiveikas että tämä "buumi" alkaa muutaman vuoden kuluessa mennä ohi. Tosin Suomi tuppaa olemaan vähän jälkijunassa näissä asioissa, joten katsellaan.

          [–][deleted]  (2 children)

          [deleted]

            [–]GreenFuzz 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (1 child)

            Tuo jännitys ja hiljentämisen tunne on tuttu minullekin. Elämässäni on yhä ihmisiä, joille en ole kertonut muuttuneista ajatuksistani sukupuoli-identiteettiasioissa. Asia ei ole tullut puheeksi tai olen tarkoituksella niellyt sanojani, koska pelkään toisten reaktioita. Silloin kun en vielä pelännyt, sain väärillä mielipiteilläni aikaiseksi riitaa kavereideni kanssa. Siitä myös tajusin, kuinka syvällä ideologiassa jotkut heistä ovat. Mikä ei varmaan ole lopulta kovin yllättävää, kun kyseistä ideologiaa tupataan niin monelta suunnalta nykyään. Ehkäpä on vaan todettava, että jos oman lähipiirin ihmiset eivät voi hyväksyä mielipiteitäni, en voi sille asialle mitään. Hyvä kuitenkin että löysit tiesi foorumille, ehkäpä täällä voi vähän päästellä höyryjä.

            [–]Mari 5 insightful - 1 fun5 insightful - 0 fun6 insightful - 1 fun -  (4 children)

            Olen Mari.

            Oon vajaa kolmekymppinen detransitiotunut nainen, olemassaolon ihmettelijä ja intohimoinen puutarhuri.

            Feminismi ei ole erityisessä keskiössä aatteissani tai elämässäni, mutta eniten allekirjoitan kehokeskeisen tavan analysoida sukupuolta. Muutenkin oon kyllä kehojen puolestapuhuja tässä kielisessämielisessä kulttuurissa.

            Päädyinpä nyt rekisteröitymään tänne kun täällä on ollut mielenkiintoista keskustelua tärkeistä aiheista.

            [–]Koivunen 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Mari se miten puhut kehollisuudesta on NIIIIN arvokasta tässä ajassa, sitä todellakin tarvitaan. Kiitos.

            [–]Samettiorkidea 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (1 child)

            Hei Mari, kiva nähdä sut täälläkin. Tuo kehollisuus on tosi tärkeä teema ja olen sen omassakim elämässä kokenut. Olisi kiva lukea lisää kirjoituksia sinulta.

            [–]Mari 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Aihe-ehdotuksia otetaan vastaan :)

            [–]GreenFuzz 0 insightful - 1 fun0 insightful - 0 fun1 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Kiitos Mari blogista, siellä on kiinnostavaa pohdintaa. Detrans-tarinoita on mielestäni tärkeää tuoda esiin. Lisäksi kehon ja sen hyväksymisen ja kuuntelemisen merkitystä ei varmaan voi nykyajassa tarpeeksi painottaa.

            [–]kukkakauppias 5 insightful - 1 fun5 insightful - 0 fun6 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Täällä yksi translahkosta irtaantunut kolmekymppinen nainen.

            Surettaa ja pelottaa monissa maissa eri tavoin ilmenevä naisten aseman huononeminen. Täällä koto-Suomessa sekä internetin ihmemaassa eniten tällä hetkellä huolettaa (tai useimmiten huolestuttavana asiana eteen tulee) tämä gender-uskonto, joka tuntuu vakiintuvan ainoana oikeana maailmankatsomuksena etenkin milleniaalien ja z-sukupolven keskuudessa. Aihe myös kolahtaa kipeästi henkilökohtaisista syistä.

            Eipä tämä suurin tai hirvittävin vääryys maailmassa ole, mutta ahdistava asia joka tapauksessa.

            [–]Samettiorkidea 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (6 children)

            En ollutkaan näköjään kirjoittanut tähän mitään, joten korjataan asia. Olen Sametti, 33 wee yliopisto-opiskelija ja entinen duunari, ja seurannut genderkriittistä liikehdintää jo pitkään. Olen itse detrans-nainen eli elin vuosia transsukupuolisena miehenä ja kävin lähes täyden sukupuolenvaihdosprosessin läpi. Sittemmin tajusin, että monet ongelmani johtuvatkin lesboudesta ja eräistä mt-ongelmista (esim. dissosiaatio), eikä siitä, että olisin jotenkin "sisäisesti" mies. Olen kokonaan lakannut uskomasta "sisäisiin" "sukupuoli-identiteetteihin", vaan sukupuoli on vain biologiassa. Mun ajatuksia on enemmän blogissani http://mustaorkidea.blogspot.com sekä Youtube-kanavallani.

            En ole feministi, vaan kansallismielinen konservatiivi. Alkuperäinen feminismi on kuollut ja siten historiallinen liike. Se, mitä nykyään sanotaan feminismiksi, ei ole sitä, vaan jotain ihan muuta. Mutta detransitioni jälkeen naiseudesta tuli minulle todella tärkeä asia, jonka koen eräänlaisena kunniana nykyään. Lisäksi lesbona minulle naiseus on ilman muuta jotakin tosi konkreettista ja en katsele enkä siedä mekkomiehiä YHTÄÄN. Kiinnostuin jokin aika sitten alkuperäisestä feminismistä ja huomasin siellä olevan paljon fiksua settiä. Jos olisin syntynyt 100 vuotta sitten, niin olisin varmasti raivofeministi.

            Kiva, että tännekin on löytänyt viime aikoina paljon uutta porukkaa.

            [–]GreenFuzz 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Mun mielestä on positiivista, että täältä löytyy ihmisiä joilla on erilaisia arvoja ja/tai poliittisia suuntauksia. Sillä ehkä vältetään tuota aiemmin ketjussa mainittua kuplautumista.

            [–]Jennimkk 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Sie olet täällä myös! Meinasin omaan esittelyyn kirjoittaa, että olen sun kautta alkanut alunperin perehtyä tähän intersektionaaliseen feminismiin ja tähän ns. "gender-uskoon" ja miten sekaisin maailma on mennyt.. haluan vaan sanoa, että olet tehnyt arvokasta työtä. Kiitos <3

            [–]GreenFuzz 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (3 children)

            Myös Sametille kiitos blogista, sitä on ollut mielenkiintoista seurata. Kiva että näitä genderkriittisiä blogeja on monesta eri näkökulmasta. Lisäksi vierailevat kirjoittajat on hyvä idea. Vähän olen alkanut itsekin miettiä oman blogin mahdollisuutta, mutta toisaalta mietin lukisiko sitä kukaan :D

            [–]Samettiorkidea 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (1 child)

            Komppaan edellistä, blogi pystyyn vaan.

            Jos oma blogi tuntuu haastavalta, niin mulle saa lähettää vieraskynäpostauksia. Mitä useampi alkaa puhua, sen parempi.

            Vieraskynille ei ole pituusvaatimuksia. Saa olla lyhyt, pitkä tai vaikka moniosainen. Vieraskynäkutsu koskee teitä kaikkia, eli otan mielelläni ihan kaikenlaisia kirjoituksia vastaan ja sama kirjoittaja saa kirjoittaa myös useita kertoja.

            Lisäksi Youtube-kanavalleni otetaan puhujavieraita, mutta se vaatii irl-tutustumisen sekä kuvaamisen fyysisessä paikassa.

            Jos kiinnostaa, pistäkää mailia samettiorkidea@gmail.com.

            [–]GreenFuzz 0 insightful - 1 fun0 insightful - 0 fun1 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Blogiasia on harkinnassa! Kunhan vaan olisi riittävästi aikaa. Kiitos kannustuksesta :)

            [–]kriitikko-oletettu 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (1 child)

            Olen juuri ja juuri parikymppinen nainen pohjoisesta. Opiskelen yliopistossa ja olen aktiivisesti ollut myös politiikassa mukana. Edelleen olen muutamissa luottamustehtävissä poliittisessa järjestössä, joten aivan kauheasti en uskalla itsestäni paljastaa. Hurahtamiseni radikaalifeminismiin ja gender-kriittisyyteen aiheuttaisi haittaa itselleni ja edustamalleni puolueelle, joten pysyttelen ainakin toistaiseksi anonyymina. Feminismi on kiinnostanut nuoresta asti, mutta jossain vaiheessa alkoi lähinnä ärsyttää. Perinteiseen naisen rooliin sopimattomana lesbona huomasin yhtäkkiä olevani naisoletettu, kun kaverit saivat jatkaa ihan tavallisina naisina. En ole tiennyt tällaisesta feminismin muodosta ennen kuin vasta aivan viime aikoina. Olen seurannut ainakin amerikkalaista Ovarit-palstaa ja suomalaista Radikaalifeministi-blogia. Aivan kaikesta en ole ollut samaa mieltä, koska jotkut näkemykset ovat vaikuttaneet vähän äärimmäisiltä. Itse en lähtökohtaisesti koskaan ajattele, että vastapuolen toiminnan takana olisi silkkaa pahantahtoisutta.

            [–]Louhi 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Tervetuloa @kriitikko-oletettu!

            [–]Jennimkk 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (0 children)

            Heippa!

            Mie tupsahdin tänne juuri netin syövereistä ja olen hyvin iloinen tämän olemassaolosta! Olen 28 vuotias nainen ja olen aina ollut feminismin ja tasa-arvon kannattaja. Olen yrittänyt aina puolustaa feminismin ideologiaa ihmisille ja perustella sen tarpeellisuutta, mutta intersektionaalisen feminismin nousu on tehnyt siitä äärimmäisen haastavaa. Se on syönyt feminismin ajatusta ajaen samalla alas vuosien saatossa vaivoin saavutettuja asioita. Tein edellisessä opinahjossani päättötyötä feminismi-teemalla ja esimerkiksi "Feminismien ristiaallokossa"-kirja oli tässä useasti lähteenä. Kirja oli sen verran hyvä, että jätin sen palauttamatta kirjastoon ja maksoin mieluusti siitä tulevan laskun. Asiaan vihkiytymättömät näkevät kaiken feminismin juurikin yllä mainittuna gender-uskona ja olen äärimmäisen huolissani tästä ilmiöstä, jossa ei saa lokeroida, mutta sitten kuitenkin lokeroidaan vahvemmin kuin koskaan. Naisetuliitteen lisäksi pitäisi omaksua vielä yksi etuliite lisää "cis"-nainen. Cis_nais_muusikko, cis_nais_palohenkilö, cis_nais_nainen. Olen myös huolissani, mitä ilmiö tekee oikeasti naisten asioiden ajamiselle. Olen kuvataiteilija (vaikka vieroksun tuotakin termiä) ja maalaan tauluja naisista. Teoksissani en ota kantaa, ne vain ovat. Olen kokenut, että inspiraationi maalaukseen tulee mielestäni kauniista visuaalisista asioista eikä niinkään päivän polttavista aiheista vaikka ne minua kiinnostavatkin. Pelkäsin joskus, että teokseni jäävät "vaan-taiteeksi", mutta olen päässyt siitä yli. Päivän polttavuuksiin ja maailman vääryyksiin otan ennemmin kantaa kirjoittamalla tai jollain muulla tavoin. Poliittinen vakaumukseni on myös ristiriidassa.. Olen aina ollut kallellaan vasemmalle, mutta tuntuu, että siellä on ideologiat muuttuneet myös, eikä siellä ajeta enää yhtä intensiivisesti esimerkiksi vähätuloisten tai luonnon etuja.. Paraikaa opiskelen myös muotoilua. Mitä muuta.. olen todella kiinnostunut esimerkiksi radikaalifemnismistä, joka on minulle myös hieman uusi. Sukellan siis mielenkiinnolla sekaan!