you are viewing a single comment's thread.

view the rest of the comments →

[–]RedditVihaaLesboja 5 insightful - 1 fun5 insightful - 0 fun6 insightful - 1 fun -  (3 children)

Jos lisääntynyt hoitoihin hakeutuminen oikeasti johtuisi pelkästään tiedon lisääntymisestä, myös hoitoihin hakeutuvien poikien määrä olisi kasvanut edes melkein samalla tavalla kuin tyttöjen ja niinhän nykyinen tilanne ei ole.

[–]Louhi[S] 3 insightful - 2 fun3 insightful - 1 fun4 insightful - 2 fun -  (2 children)

myös hoitoihin hakeutuvien poikien määrä olisi kasvanut

Mun transaktivistikaverin selitys tälle on se, että trastyttöjen on vaikeampi tulla kaapista koska transmisogynia on niin voimakasta :)

[–]TerraFeminarum 6 insightful - 1 fun6 insightful - 0 fun7 insightful - 1 fun -  (0 children)

Luin taannoin saksankielisen tieteellisen artikkelin, jossa todettiin, että sukupuolidysforia on alle kymmenvuotiailla yleisempää poikien kuin tyttöjen keskuudessa, mutta tuosta iästä eteenpäin tyttöjen dysforiadiagnoosit lisääntyvät reippaasti, eli tilanne kääntyy päälaelleen. Artikkelissa ehdotettiin, että tämä johtuu siitä, että pienten poikien on vähemmän sallittua leikkiä tyttöjen leikkejä kuin pienten tyttöjen poikien leikkejä (paha, paha "tomboy-kulttuuri"). Tytöillä taas transidentiteettien yleistyminen tapahtuu usein juuri puberteetin käynnistyttyä (jolloin myös seksuaali-identiteetti "käynnistyy" sukupuolihormonien myötä, mikä voi aiheuttaa ahdistusta erityisesti seksuaalivähemmistöön kuuluvilla tytöillä). Kumpikin näistä selityksistä kuulostaa minusta huomattavasti uskottavammalta kuin epämääräiset selitykset "voimakkaasta transmisogyniasta" (joka on todellisuudessa homofobiaa, kaverillesi tiedoksi <3) tai "tiedon lisääntymisestä".

Lisäksi tuo "tiedon lisääntyminen" tarkoittaa käytännössä transsomejulkkisten, kulttimaisten nettiyhteisöjen ja lääkefirmojen teettämien huuhaa-tutkimusten vaikutuksen lisääntymistä - ja tiedämme kaikki, että näillä toimijoilla on omat intressinsä asian suhteen. Todellisuudessa transsukupuolisuuden biologisia syntymekanismeja ei tunneta, eikä voida täysin luotettavasti ennustaa, ketkä "translapsista" pitäytyvät identiteetissään vielä aikuisiällä (usein indikaattorina on voimakas kehodysforia pelkän oman sukupuoliroolin hylkimisen sijaan). Joitain vuosia sitten tämä tieto tutkimuksen vähäisyydestä oli myös Trasekin sivujen infopaketeissa, en tiedä onko enää.

[–]RedditVihaaLesboja 4 insightful - 2 fun4 insightful - 1 fun5 insightful - 2 fun -  (0 children)

Voi jeesus kristus mikä logiikan riemuvoitto. Vielä 10 sitten transnaisten suurempi määrä selitettiin sillä, että transnaiset ovat mediassa transmiehiä näkyvämpiä. Jännästi ne argumentit muuttuu