you are viewing a single comment's thread.

view the rest of the comments →

[–]Louhi[S] 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (2 children)

Ongelmana on esim. ''tomboy''- kulttuuri, jossa ''poikamaiset tytöt'' ovat juuri tätä eikä mahdollisuutta transidentiteettiin tarjottu.

Transaktivistien tapa olla ''suvaitsevaisia'' ja tukea lasten erilaisuutta tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki sukupuolistereotypioista poikkeava käytös voidaan tulkita transsukupuolisuudeksi. Itse olin poikatyttö, joka halusi leikkiä autoilla (mutta jonka käteen tungettiin nukkeja). En ollut ''oikeasti poika'', olin vain tyttö, joka halusi toteuttaa itseään omalla tavallaan.

[–]vadelmia 5 insightful - 2 fun5 insightful - 1 fun6 insightful - 2 fun -  (0 children)

Tämä pisti silmään. Miksi pitää noin tiukasti kiinni aikansa eläneistä sukupuolistereotypioista? Jos tyttö tykkää vaikkapa nyt autoista ja lyhyistä hiuksista, niin miksi tämä lähtökohtaisesti tarkoittaisi mitään muuta kuin sitä, että kyseinen henkilö nyt sattuu olemaan tyttö, joka tykkää autoista ja lyhyistä hiuksista? Eikö meidän yhteiskuntana tulisi nimenomaan pyrkiä purkamaan näitä stereotypioita, jotta normista poikkeavat tytöt ja pojat saavat kasvaa rauhassa ja olla tyttöjä ja poikia omalla tavallaan, ilman ulkopuolelta tulevaa painetta olla jotakin muuta tai tulla joksikin muuksi?

[–]MsTig0 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (0 children)

Jeppers. Jos olisin elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni pari vuosikymmentä myöhemmin, minutkin olisi tungettu medikalisoituun transputkeen. Sen sijaan tästä poikatytöstä kasvoi nainen, joka opiskeli insinööriksi, harrasti ja harrastaa tekniikkaa ja scifiä, ei vieläkään piittaa ulkonäöstään MUTTA synnytti ja imetti ja kasvatti lapsia (jonka koen elämäni merkityksekkäimmäksi teoksi, eli on se luojan lykky ettei tullut elettyä sellaisessa maailmassa, jossa ei-stereotyyppiset harrastukset johtavat hedelmättömyyteen ja tissien amputointiin).