all 7 comments

[–]GreenFuzz 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (4 children)

”Siihen asti olin kokenut paljon lavalla sellaista häpeää, että miksi joku minua tulisi katsomaan, kun olen vain tällainen tavallinen valkoinen tyttö Vantaan lähiöistä. Pääsin dragin avulla pois siitä häpeästä, kun sain piiloutua sen hahmon taakse ja samalla tehdä selkeitä ehdotuksia siitä, miten minua katsottiin, kun olin lavalla.”

Vähän surullinen kommentti. Jokainen varmasti tuntee alemmuutta ja epäluuloa itseään kohtaan välillä, mutta tuo "vain tavallinen valkoinen tyttö" särähti korvaan. Ihan kuin tavallinen valkoinen tyttö lähiöstä ei voisi olla hyvä tanssija jota ihmiset mielellään tulevat katsomaan.

Ja niin, totta kai tähän piti saada transnaiset mukaan ja varsinkin vielä "seksityötä" tekevät. Mulle jäi vähän irralliseksi ja epäselväksi heidän osuutensa tähän kaikkeen. Ennen Kardashiania olivat drag-artistit ja transnaiset? Jotenkin vedetään siis suora viiva heistä Kardashianiin tietynlaisen hyperfeminiinisen lookin tuomisessa julkisuuteen vai? Miten transprostituoidut liittyvät tähän? Drag-artistit ovat toki jossakin määrin julkisia hahmoja ja voivat näin ollen saavuttaa tyyli-ikonin aseman mutta prostituoidut sukupuoleen katsomatta eivät ole.

[–]forkdownthroat 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (2 children)

Tuntuu, että tällä hetkellä on muotia antaa krediittiä transnaisille esim. juuri tän hyperfeminiinisen lookin valtavirtaistamisessa, etenkin jos halutaan korostaa että "katsokaa, minä olen woke ja tiedostava ja osaan kumarrella oikeaan suuntaan kaikista suurimmille altavastaajille (= transnaiset)". Ja tottakai tätä tuntuvat harrastavan useimmiten "cis"-naiset. Suomalaisissa artikkeleissa tuntuu myös, että toi on vähän sitä samaa amerikkalaisen queer-politiikan väkisin kopioimista tänne jota noi tietyt paikalliset Twitter-aktivistit harrastavat... mikä on aika hölmöä, koska monet asiat ovat Jenkkilässä tosi eri tavalla kuin täällä. Esimerkiksi Stonewallista mouhoaminen ylipaljon suhteessa suomalaisiin LGBT-asioihin on sinänsä melko älytöntä, koska ei se Stonewall täällä oo ollut paikallisille LGBT-oikeuksille mikään ihan hirveän keskeinen tapahtuma. Miten tosiaan tässäkin vantaalaisesta lähiöstä saapunut tanssijatyttö on suuressa kiitollisuudenvelassa amerikkalaisille transnaisille? :D Ei ihan aukea mulle.

[–]TerraFeminarum[S] 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (1 child)

Tuntuu, että tällä hetkellä on muotia antaa krediittiä transnaisille esim. juuri tän hyperfeminiinisen lookin valtavirtaistamisessa, etenkin jos halutaan korostaa että "katsokaa, minä olen woke ja tiedostava ja osaan kumarrella oikeaan suuntaan kaikista suurimmille altavastaajille (= transnaiset)".

Hyvesignalointia tämäkin.

Vaikken Kardashianeista sun muista välitäkään, on jotenkin hupsua miten heiltä viedään tuossa artikkelissa kokonaan krediitti heidän aikaansaamastaan valtavasta instabeibeilmiöstä, niin kammottava kuin se onkin (miehet tekivät tämänkin ennen naisia ja vieläpä paremmin!).

Toisaalta on ihan totta, että "Instalookilla" on juurensa trans- ja dragkulttuurissa (esim. contour meikkitekniikkana, toppaukset sun muut), mikä ehkä kertoo omaa kieltään sekä Instakulttuurin että transideologian niin kutsutusta edistyksellisyydestä/feministisyydestä. Eli naiset ottavat (homo)miehiltä mallia siitä, miten näyttää oikealta naiselta.

[–]Koivunen 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (0 children)

Hyvesignalointi on turvassa pysymistä. Jos porukassa mukana olon ehtona on, että osaa oikeat puhetavat, niin niitä on paras toistaa.

Paljonko tässä on sitä, että ns. kiltit tytöt selviävät sillä, että noudattavat sääntöjä. Nämä ovat nyt ne säännöt.

[–]TerraFeminarum[S] 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

Jokainen varmasti tuntee alemmuutta ja epäluuloa itseään kohtaan välillä, mutta tuo "vain tavallinen valkoinen tyttö" särähti korvaan. Ihan kuin tavallinen valkoinen tyttö lähiöstä ei voisi olla hyvä tanssija jota ihmiset mielellään tulevat katsomaan.

Tämä on kyllä totta, tosi surullista. Somen kyllästämässä maailmassa kaikki harmaasta massasta erottautuva on kovaa valuuttaa. Ehkä tanssipiireissä pätee sama kuin muuallakin taidepiireissä, jossa erikoisilla identiteeteillä ratsastetaan mieluusti. Jutun tanssiteosta itsessään yhtään väheksymättä on myös osittain harmillista se, millaisella teoksella/hahmolla Kasurinen sitten on päässyt parrasvaloihin.

[–]TerraFeminarum[S] 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

Liberaalifeminististä eestaasveivaamista Hesarissa:

[Tanssija-koreografi Tiia Kasurisen] Soolotanssi­teos ammentaa sosiaalisen median naisellisista performansseista, Kardashian- ja drag-estetiikasta, Instagramista, Youtube-tutoriaaleista ja meemeistä.

[...]

”Olen internetin lapsi, se on miellyttävä ja luonnollinen osa elämää ja iso osa identiteettiä. Internetissä minua kiehtoo se, miten ihminen voi muokata omaa identiteettiään, valita, mitä näyttää itsestään ja minkälaiseen ryhmään identifioituu. Erityisesti minua kiinnostaa, millä tavoin naiset ja naisoletetut poseeraavat valokuvissa.”

[...]

Ennen superkurvikasta Kim Kardashian Westiä olivat kuitenkin drag-artistit ja transnaiset. Monet transnaiset ja etenkin seksityötä tekevät transnaiset ovat korostaneet naisellisia ominaisuuksiaan, jotta he ovat muistuttaneet mahdollisimman paljon klassista naisihannetta.

[...]

Oman ulkonäön radikaalistakin muokkaamisesta on tullut sosiaalisesti hyväksytympää, ja täyteainepistoksia verrataan kampaajalla käyntiin.

Toisaalta ilmiö vahvistaa käsitystä siitä, että ulkonäkö on naisen tärkein pääoma, josta huolehtiminen vaatii loputtomasti kosmeettista työtä. Ja se tietenkin hyödyntää alati paisuvaa kauneusteollisuutta, joka on satojen miljardien bisnes.

[...]

Kasurisen mukaan on erityistä, että naiset voivat someajassa aivan uudella tavalla hallita oman kehon esittämistä. Rohkea selfie voi olla provokaatio sellaista kaksinaismoralistista maailmankuvaa kohtaan, jossa naisen on oltava seksikäs miesten katseita varten, mutta samalla naisia myös häpäistään seksuaalisuudesta.

Ihan kiinnostava tanssiteos, mutta hiukan huvittava artikkeli, jossa välillä tunnustetaan jonkin ilmiön (tässä someajan naiskuvan) ongelmallisuus ja toisessa kohtaa taas puolletaan sitä. Kiinnostavaa myös miettiä, miten valtava vaikutus internetillä voi olla eräänlaisena propagandavälineenä.

[–]sussususi 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

Naisten pitäisi siis muistaa antaa krediittiä miehille siitä, että he kehittivät hyperseksuaalisen naiseuden parodioinnin :) Naisten pitää olla kiitollisia että miehet ottivat meidän olemassaolevia piirteitämme ja tekivät niiden ylikorostamisesta ja seksualisoinnista oman estetiikansa :)

Vaikka tottahan se on että contour yms trendit ovat lähtöisin dragkulttuurista, eli naisten pitää näyttää miehiltä ketkä yrittävät näyttää naisilta nykyisten kauneusihanteiden mukaan