all 6 comments

[–]Kielo 4 insightful - 1 fun4 insightful - 0 fun5 insightful - 1 fun -  (4 children)

Onko tuttavallasi yhtään naisia läheisinä kavereina? Miten tuttava suhtautuu naisiin?

[–]supersoldierninjacat 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (2 children)

Mä olen myös monesti pohtinut, että ehkä monilta tekstin kaltaisilta naisilta puuttuu elämästään sellainen järkevä jalat-maassa oleva naispuolinen ystävä, joka osaa sekä kannustaa mutta myös haastaa kaverin ajatuksia.

[–]PlayCardsNotPeople 3 insightful - 1 fun3 insightful - 0 fun4 insightful - 1 fun -  (1 child)

Mielenterveysongelmaisen kanssa voi olla kyllä niin takkuista, että en ihmettele, jos monikaan ei jaksa vääntää samaa rautalankaa yhä uudelleen.
Jotenkin tuntuu, että myös terapiasta hyötyvät parhaiten ne, joilla ei asiat ihan täysin solmussa, vaan omaakin rakentavaa ajattelua.

[–]Kielo 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

Mielenterveysongelmaisen haastamisella voi päästä vihan kohteeksi. En ihmettele jos kaverit eivät jaksa tai uskalla.

[–]Louhi[S] 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

Ainakin muiden naisten kehoihin hän suhtautuu hyvin positiivisesti. Hän aina kehuu, kuinka kaikkien naisten kehot ovat hänen mielestään niin kauniita; isot naiset, laihat naiset, pienirintaiset, isorintaiset jne. Hän myös seurustelee tällä hetkellä naisen kanssa.

Hänellä on selvästi vakava kehodysforia joka aiheuttaa suunnatonta kehovihaa. Se viha tuntuu kohdistuvan enemmän häneen itseensä kuin muihin naisiin. Voin kyllä samaistua tähän, sillä itse syömishäiriöisenä teininä vihasin itseäni todella, todella paljon.

Suurin osa tuttavani lähipiiristä koostuu naisista, joilla on joku trans/muusu-identiteetti. Oma tyttöystävä on poikkeus ja sit muutama muu. Hän ei kuitenkaan poistu paljoo kotoa ja vain harvoin tapaa ylipäätään ketään IRL.

[–]GreenFuzz 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

Tämä on surullinen juttu, ja ikävää että ystäväpiiri ja perhe jollakin tavalla ruokkii nurjaa suhtautumista omaan kehoon (vaikkei se ehkä ole heidän tarkoituksensa). En tiedä onko tästä ollut tällä foorumilla puhetta, mutta ainakin jotkut detransitioitujat ja dysforian kanssa painivat ovat suositelleet, että näitä tunteita helpottaakseen keholla pitäisi tehdä jotain, oli se sitten liikuntaa tai ruumillista työtä tms. Silloin voi saada positiivisia kokemuksia kehosta - ei sen ulkonäöstä, vaan sen pystyvyydestä. Lisäksi se vie huomion muualle liiallisesta itseanalysoinnista. Ehkä se voisi olla ensimmäinen askel siihen, että oppii vähän arvostamaan omaa kroppaansa, kun se ei olekaan vaan joku väärän näköinen naispuku vaan toimiva keho, jolla voi painosta huolimatta tehdä vaikka mitä. Tää nyt oli tällaista pohdintaa, en yritä ehdottaa että menepä kertomaan tuttavallesi että kannattaa hankkia harrastus. Lisäksi nuo kehonkuvan ongelmat voi mennä niin kovin syvälle, että tarvitaan pitkällistä terapiaa että niistä pääsee eteenpäin.

Mietin myös, miksi ihmiset ovat usein niin ankaria itselleen, kun muita kohtaan pystyvät tuntemaan empatiaa ja näkemään muissa kauneutta (kuten kerroit tuttavasta joka ihailee muiden kehoja). Olisi tärkeää pystyä kohtelemaan itseään niin kuin kohtelisi parasta ystävää, eli empatian ja kannustamisen kautta. Valitettavasti mielenterveysongelmat saavat joskus aikaan sen, että oma itse näyttäytyy vihollisena, jota pitää rangaista jatkuvalla itsekritiikillä ja joissakin tapauksissa myös itsen fyysisellä vahingoittamisella.