you are viewing a single comment's thread.

view the rest of the comments →

[–][deleted] 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (4 children)

he Mn zie nu net pas dat deze post van jouw is 😄, zoals ik al eerder zei, ik ben echt PC blind....ps check out my sub Gothic, man ik wist niet dat band als The Cure, the Cult etc als Gothis werden beschouwen, zoals ik zeg ik my post, ik heb in de jaren 80 nooit de Term Gothic gehoord mbt muziek, dus ik dacht dat dat iets vd jaren 90 was https://saidit.net/s/Gothic/

[–]Mnemonic[S] 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (3 children)

Sisters of Mercy (net gepost) is een soort van voorloper, Gothic is in de jaren 90 een term geworden van 'alles bij elkaar' en selfs emo shit... Maar ja, cradle of Filth is dan meer 'extreme metal' maar heben wel een lekkere cover: https://www.youtube.com/watch?v=etdfQ2qQIsA

Net als Satan en alles, het is erg verneukt door de TV en Amerikaanse invloeden... zelfs de Katholieke kerk kan zich redelijk vinden in Gothic.

Maar ja Gothic is zo'n brede naamgeving... Gotisch is alweer wat anders.

In literatuur is Gothic meer zoals wij Nederladers het noemen: De Romantische periode (ouder dan de 90ies maar daar gaan de 90ies bands wel op in).

In muziek en literatuur en muziek is gothic: "Ik wil dood maar toch maar niet en ga iedereen vertellen hoe verrot de wereld is" terwijl Emo mee is "Meh, mama ik vind dit kut en ik ga liever dood kijk mij snijden in mij polsen zodat ik bloed maar niet dood ga omdat ik een kut pussy ben".

Dus Gothic is maar Shamanistisch, de propheten die weten/vertellen dat de wereld verrot is.

Ik zelf identificeer als Gnostisch en kan mij daarom erg vinden in de Gothics, het verschil is dat ik (en andere) 'weten' (Gnostisch betekend 'wetende') dat alles kut is omdat dit niet echt is.

Ik heb een sub Gnosticism (engels) private voot nu, welke ik daar op in wil gaan.

Ik ben de Goth die het nut niet ziet van je haar verven ;) Cool voor een avond maar naturel als ik naar de kaasboer ga :p En Blackmetal vind ik daarom ook nice, semi-emo-jankerends maar wel aanwijzen waar het KUT is.

Lekkere afsluiter: https://www.youtube.com/watch?v=VqoyKzgkqR4

[–][deleted] 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (2 children)

JA COF ben ik al jaren Fan van, is ook 1 vd weinige bands die goeie muziek blijven maken, imo is tog echt Metal, sommige zeggen Black Metal, maar echt Black Metal fans zullen het daar ni mee eens zijn-dat zijn echte jankers- ps.misschien ben je wel Boedistisch, die zeggen het leven is leiden -korte of lange ij?😕😏, en ja dat gesnij is wel Emo achtig of echt jaren 90 shit, mijn broer heeft t ook gedaan ,maar echt omdat i HELEMAAL psychisch in de shit zat, en die gozer voelt ook geen pijn he, die drukt gewoon lachend een sigaar op ze arm uit. 1 vd 1e internet ervaringing had ik met de website Vampire Freaks-ook door m`n broertje-was wel leuk maar ook veel koters die in de knel zaten. maare eh Gnostisch is wel interessant, had er nog ni van gehoord-heb geen school gehad he ,ja boten verven en schuren etc- en inderdaad Kennis is alles nmm....ps mooie Quote van Lao Tse (Taoism)"Hij die weet die spreekt niet, en hij die spreekt die weet niet"....moet ik altijd aan die gasten denken met een grote bek die je overal boven uit hoort, maar eigenlijk geen fuck weten...of als ik zelf te snel bijdehand doe 😏😄. ps ik ben niet echt iemand die persee alles wil Labelen, maar met muziek is t wel handig als je kan zeggen"ik vind die of dat genre leuk" probleem is wel dat sommige echt vast houden aan principes/regels, zo had ik is in een Black Metal tread op Vampire Freaks muziek gepost en begonnen ze gelijk te janken dat het geen echt Black Metal was blabla omdat ze te veel platen verkopen e.d. echt zielig gezeur, muziek hoort zich niet aan regels te houden en juist vrij te zijn daarvan...ps deze 2 bands had ik gepost in me top 10 nou zal jij tog wel Black Metal vinden denk ik of niet? 1-https://www.youtube.com/watch?v=4kiaffAly_g en 2-https://www.youtube.com/watch?v=Miq3oIgsZ10

[–]Mnemonic[S] 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (1 child)

Nog een mooie quote van het Taoism die ook voorkomt (alleen dan over de waarheid ipv de Tao): "De Tao die je kan benoemen/beschrijven is niet de Tao" of "Het woord 'Tao' is niet de maan, maar een vinger die naar de maan wijst".

Maarja gewoon niet te veel denken aan Metal genres, Goth is meer een thema. CoF was vroeger best wel black metal, en na +- 2001 zijn ze toch erg gothic in de onderwerpen en thema's geworden.

wel handig als je kan zeggen"ik vind die of dat genre leuk"

Ik heb het meer op bands die ik leuk vind dan hele genres. I vind Arch enemy geweldig maar alles wat 'hetzelfde genre' zou moeten zijn vind ik toch over het algemeen erg kut. De stem van Dani (de zanger duh :P) van CoF is wel het dingetje dat mij aantrekt in hun muziek, gooi er een 'normale' grunter in en ik vind het kut denk ik.

[–][deleted] 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (0 children)

ja de stem is hel persoonlijk en ook crusiaal of je het wel of niet te hachelen vind, heb wel is muziek gehoord waarvan de zanger echt een kut stem heb en dan luister je er ni naar terwijl de muziek tog misschien wel goed vind. ps ik hou ook ni van hele genres hoor, met Gothic vind ik de meeste echt Shit, ik bedoel dan Gotich zoals Lacuna Coil of Mortal love echt die 90 stuf,misschien dat ze 1 goed nr hebben, alleen Lacrimosa vind ik dan goed