you are viewing a single comment's thread.

view the rest of the comments →

[–]CarlDung 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (3 children)

miten trans ihminen btw kokee sukupuolittuneita tunteita? kokeeko etyä on vähemmän oma itsensä vai mitenkä?

tai esim. jos homo tuntee miehisyyttä, se on varmaan eri juttu kuin joku äijäily tms.?

tää tuli saiditin etusivulla vastaan, eli en tiedä mikä tää homma on täällä lol, mutta ihan jännä keskustelu

[–]vitunrotta[S] 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (2 children)

Sukupuolittuneet tunteet ovat sukupuolistereotypioiden aikaansaamaa kuvitelmaa siitä, miltä "tuntuu" olla mies/nainen. Oikeastihan mitään tällaista sukupuoliesanssia ei ole olemassakaan. Jos olet mies, kuinka monesti päivässä sinulla on aivan selkeä MIEHINEN tunne? Veikkaisin, että aika harvoin, muutoin kun jos olet esim. tekemisissä (heh) sukupuolielimiesi kanssa.

Homoistahan tässä ei muuten puhuta, seksuaalinen suuntautuminen ja transseksuaalisuus eivät ole mitenkään verrattavissa. LGB-piireissä moni haluaa tipauttaa T:n kokonaan pois, sillä transsukupuolisuus ei liity seksualisiin preferensseihin, vaan siihen, että jotkut (hyvin harvat) ihmiset kokevat kehodysforiaa - eli että olisivat syntyneet väärään vartaloon. Viehättyminen samasta sukupuolesta ei ole mielenterveyden häiriö. Näin ohiksena.

[–]CarlDung 1 insightful - 1 fun1 insightful - 0 fun2 insightful - 1 fun -  (1 child)

Hmm, mulla tuli ekana mieleen että se normi jolloin ei kiinnitä huomiota sukupuoleen on nimenomaisesti se sukupuolittunut tila.

Jos esim. teen jotain kivaa, vaikka halkojen hakkaamista, niin en mä sillon kelaa et tekisin sitä "sukupuolittuneena".

Tuo tila jolloin taas kiinnitän huomiota sukupuoleen on nimenomaan se ristiriita näiden normien välillä. Esim. huomaan että nainen ei ole kiinnostunut keskustelemaan traktorin polttoaineinjektorin vaihdosta. Miltä tämä kuulostaa?

[–]vitunrotta[S] 2 insightful - 1 fun2 insightful - 0 fun3 insightful - 1 fun -  (0 children)

Mutta joku nainenpa saattaa, samoin kun joku mies voi olla kiinnostunut esim. trendivaatteista.

Tämä on vähän jännää termeillä leikittelyä sinänsä, että en usko kovinkaan monen ihmisen oikeasti "tuntevan" sukupuoltaan - se on ihan vain tiedostettu fakta useimmille. Mielenkiinnon kohteet, esim. juuri traktorit, usein yhdistetään miehiin/miehisyyteen. Sitten voidaankin pohtia, onko se täysin sisäsyntyistä, ja kuinka paljon yhteiskunnan normisto sukupuolirooleille määrittelee sen, mistä ns. saa olla miehenä kiinnostunut. En tiedä, onko tästä mitään pidemmän aikavälin tutkimusta tms. saatavilla.

Genderkriittiset naiset/ihmiset/feministit kritisoivat nimenomaan sitä, että jos vaikkapa minä olisin pikkutyttönä leikkinyt autoilla (mitä teinkin), se nähdään nyt selkeästi POIKAMAISENA käytöksenä - eli jämähtäneitä sukupuolirooleja vain vahvistetaan.